How to deal with the two instances of server.xml

Post any questions regarding Installing or Upgrading Ebase, including problems starting up the Ebase Xi Server or Designer

Moderators: Dave, Jon, Steve, Ian

fronsky
Ebase User
Posts: 85
Joined: Thu Mar 08, 2018 2:52 pm

How to deal with the two instances of server.xml

#1

Postby fronsky » Tue Dec 17, 2019 8:17 am

In the 5.5.0 server installation I changed the server.xml to enable access via 8443 and the letsencrypt certificate files.

Now in 5.6.0 there are two instances of server.xml under UserData and VerjioServer. I changed the one under VerjioServer, but this doesn't have the required effect. I can still only access via port 3030. How do I use this correctly? Do I need to apply the changes in de UserData server.xml (only)?
0 x

Segi
Ebase User
Posts: 612
Joined: Mon Dec 09, 2013 6:37 pm

Re: How to deal with the two instances of server.xml

#2

Postby Segi » Tue Dec 17, 2019 5:16 pm

I'm on 5.6. My server.xml with my port configuration is located in C:\VerjIOData\tomcat\conf which is where all user modified configs should be located. I'm pretty sure that the guys at Verj did this intentionally to separate the app server files from the user config files.

The server.xml in the VerjIO server location does not contain my actual config information
0 x

fronsky
Ebase User
Posts: 85
Joined: Thu Mar 08, 2018 2:52 pm

Re: How to deal with the two instances of server.xml

#3

Postby fronsky » Tue Dec 17, 2019 5:25 pm

Thanks for yr support! I'll will follow yr advice.

Regards
0 x

Jon
Moderator
Moderator
Posts: 1308
Joined: Wed Sep 12, 2007 12:49 pm

Re: How to deal with the two instances of server.xml

#4

Postby Jon » Tue Dec 17, 2019 5:28 pm

You should change the copy in Userdata. These are your files. The files in VerjioServer are the distributed files - these will be changed/replaced by a subsequent upgrade whereas the Userdata files won't be.
0 x

fronsky
Ebase User
Posts: 85
Joined: Thu Mar 08, 2018 2:52 pm

Re: How to deal with the two instances of server.xml

#5

Postby fronsky » Tue Dec 17, 2019 6:27 pm

Thank you. Just changed and tested. It now works :-)
0 x


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests